17 miljoen wachtenden in de media

Ik had nooit gedacht dat mijn boekje over marktwerking mij in zoveel uiteenlopende programma’s zou brengen. De media-aandacht in de eerste week van de publicatie was overweldigend. Hier de hoogtepunten op een rij:

De mediaweek begon met een telefoongesprek met mijn jeugdheld Gijs Staverman. Als tiener zat ik steevast klaar met mijn casetterecorder wanneer Gijs de top-40 presenteerde. Nu was ik te gast in zijn programma op Radio 2, om antwoord te geven op de vraag waarom iemand een boek over marktwerking zou willen schrijven…luister hier naar het fragment.

Mijn televisiedebuut volgde een dag later. Aan tafel bij Daphne Bunskoek, bij 5 uur live op RTL 4 kreeg ik alle ruimte om te vertellen over Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u. Kijk hier de hele uitzending terug. Mijn item begint na 24 minuten.

Daphne Bunskoek toont het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u tijdens een uitzending van 5 uur live.

Mijn optreden bij 5 uur live werd gevolgd door een nachtelijk interview op Radio 1. In het VPRO-programma Nooit meer Slapen werd ik in de rubriek Open Kaart geïnterviewd door Elfie Tromp. Het was een fijn en persoonlijk gesprek over mijn boek, maar ook over hoe we met Verhalenmarkt binnen de journalistiek het evenwicht in de markt proberen te herstellen. Hier luister je het interview terug.

Vrijdagmiddag was ik te gast bij Wilfred Genee in zijn BNR-programma The Friday Move. Als regelmatige kijker van Voetbal Inside was het leuk om een keer door Wilfred te worden geïnterviewd. Maar gek genoeg was ik toch enigszins verrast toen Wilfred het interview aftrapte met de klassieke sportvraag: wat ging er door je heen… Luister het fragment hier terug. Mijn item begint na 50 minuten en 50 seconden.

Ook Brandpunt+ publiceerde een uitgebreid interview over het boek. Je leest het hier.

Tot slot werd ik ook geïnterviewd door het magazine van FNV Spoor. Hier lees je het interview.